Este necesară verificarea și testarea instalației electrice din locuința noastră? Da!

Este mai mult decât necesar, mai ales în condițiile în care în România există foarte multe locuințe (apartamente de bloc, case, vile) cu instalațiile electrice îmbătrânite, multe dintre ele depășite atât tehnic cât și moral. Multe dintre aceste instalații electrice prezintă un risc crescut în exploatare prin îmbătrânirea izolației și nici nu mai corespund solicitărilor și nevoilor de consum actuale.

Un alt aspect la fel de important este acela foarte multe instalații electrice sunt realizate necorespunzător de neprofesioniști. Mulți beneficiari nu stiu realizarea, modificarea, chiar și intervențiile la instalațiile electrice trebuiesc făcute de electricieni autorizați.

 

Pericolele electrice sunt invizibile dar mortale, provoacă șocuri electrice și incendii. Aceste riscuri sunt ușor prevenite daca realizați o verificare periodică a instalației electrice. Aparaturile electrocasnice utilizate zi de zi cum ar fi: calculatoarele, faxurile, fotocopiatoarele, lămpile, ventilatoarele, radiatoarele, ceainicele, plitele și cuptoarele electrice, aerul condiționat, centrala termică, prăjitoarele de pâine, frigiderele, congelatoarele dar și alte unelte electrice necesită o verificare și o testare periodică.

Cablurile, switch-urile, prizele și alte component se deteriorează în cazul utilizării prelungite astfel încât toate au nevoie fie verificate, înlocuite sau reparate în timp util.

PRICEPUTUL INSTALAȚII NON-STOP 24/7 BUCUREȘTI ȘI ILFOV

Soluționăm urgent problemele tale

Executăm următoarele tipuri de instalații electrice:

✔ instalaţii electrice de alimentare cu energie electrică

✔ instalaţii electrice de distribuţie a energiei electrice

✔ instalaţii electrice de iluminat interior, exterior şi de siguranţă

✔ instalaţii electrice de prize şi forţă

✔ instalaţii electrice de protecţie

✔ instalaţii electrice de curenţi slabi

Prin instalații electrice se înțeleg acele instalații care sunt destinate a folosi energia electrică pentru forță, iluminat și alte scopuri industriale și casnice.

Din punct de vedere al locului unde se execută, instalațiile electrice se împart în : 1. Instalații interioare, care cuprind conductoarele cu toate elementele accesorii de montaj, întrerupere, protective ce se montează în interiorul clădirilor de orice fel. 2. Instalații exterioare, la care elementele instalației sunt montate în afara clădirilor. Instalațiile electrice pot servii numai pentru iluminat și se numesc instalații electrice de iluminat sau pot servii pentru alimentarea diferitelor receptoare electrice de puteri mari : motoare și cuptoare electrice, aparate de sudat și se numesc instalații de forță.

Din punct de vedere al tensiunii instalațiile electrice de joasă tensiune care funcționează la tensiuni până la 1000 v, se împart în:
a) Instalații electrice cu tensiunea intre conductor și pământ până la 220 V.
b) Instalații electrice cu tensiunea intre conductor și pământ de peste 220 V. (220V-380V).

După modul în care se execută, instalațiile electrice se împart în :
a) Instalații electrice executate aparent, la care conductoarele electrice, prizele, întrerupătoarele sunt montate în mod vizibil.
b) Instalații electrice executate îngropat, la care conductorele electrice nu se văd.

Priceputul instalații dorește sublinieze importanța efectuării masuratoriilor și inspecției instalațiilor electrice. Cea mai mare parte a instalațiilor electrice din locuințele noastre, au fost realizate în urmă cu mai mult de 30-40 de ani și nu mai sunt conforme standardelor de siguranță actuale.

În domeniul instalațiilor electrice, precum și pentru montaje diverse, oferim servicii de calitate superioară la prețuri corecte.

Materialele folosite de noi sunt de calitate superioară fapt pentru care acordăm și o garanție mare la toate lucrările efectuate. Suntem disponibili non-stop, 24 ore din 24, 7 zile din 7.